PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ Gamen slecht voor gezondheid   18 februari 2002
Op WebWereld vonden we een artikel over gozondheidsproblemen bij gamers. Een op de vijf kinderen (kinderen?) zouden gezondheidsproblemen hebben door overmatig gamen. Wie langer dan een uur achtereen gamed, zou risico lopen.

Japanse wetenschappers onderzochten een grote groep gamers tussen de zes en elf jaar. De meeste problemen ontstaan door herhaling van dezelfde beweging en een tekort aan slaap.

Een op de vijf kinderen bleek last te hebben van stijve spieren. Bij dertig procent was daardoor het schouderblad zelfs uit de kom geraakt. Een op de zeven jonge gamers heeft diepe wallen door slaaptekort.
DRoME kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor letsel, veroorzaakt door overmatig gamen. DRoME adviseert iedereen dan ook, of dit nu thuis is of op een LAN party, elk uur rek- en strekoefeningen te doen en minimaal 10 minuten niet te gamen :PPlaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.Show original news items (most recent first)
Older newsitems >>>>