PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ Sites getroffen in cyberaanval   9 februari 2000
Webportaal Yahoo was gisteren drie uur lang niet te bereiken. Een gecoördineerde denial-of-service aanval legde de servers van de site plat. Bij een denial-of-service aanval worden grote hoeveelheden data naar de servers van een website gestuurd. Als de server reageert, wordt de hoeveelheid nog eens verhoogd totdat hij uiteindelijk crasht.

Het lijkt erop dat er sprake was van een gecoördineerde aanval van minstens 50 PC's: De hoeveelheid gegevens die de Yahoo-server te verwerken kreeg was op een gegeven moment 1 gigabyte per seconde. Zoveel krijgen sommige websites in een jaar niet eens voor hun kiezen.

Na ongeveer drie uur slaagden technici van Yahoo erin filters te installeren waarmee het 'offensieve' verkeer kon worden gescheiden van het 'normale' en begon het webportaal weer te functioneren.

Lees het gehele artikel op WebWereld.nlVolgens ZDNet is Yahoo niet de enige die getroffen werd door een DoS attack. Ook eBay, Buy.com, Amazon en CNN kregen ermee e maken. Beveiligingsexperts vrezen dat er weinig gedaan kan worden om DoS aanvallen te voorkomen. In het geval van de Buy.com aanval werd de hosting provider van Buy.com geflood met 800Mbit traffic per seconde, meer dan 25 keer zoveel als wat Buy.com onder normale omstandigheden te verwerken krijgt.Plaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.Show original news items (most recent first)
Older newsitems >>>>