PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ MP3.com schendt rechten?   24 januari 2000
MP3.com heeft zich de woede van tien platenmaatschappijen op de hals gehaald. Het internetbedrijf zou met twee pas geÔntroduceerde diensten de rechten van de labels schenden.
De platenmaatschappijen, verenigd in de Recording Industry Association of America (RIAA), eisen een schadevergoeding die kan oplopen tot 67,5 miljard dollar. Volgens de RIAA bestaat een database van MP3.com uit illegale kopieŽn van 45.000 cd's.

De twee diensten, Beam-it en Instant Listening Service werden tijdens de introductie gepresenteerd als nieuwe technieken waarmee consumenten 'altijd en overal naar hun muziek kunnen luisteren'. Met Instant Listening Service worden nummers van een CD, als een MP3.com-klant die schijf online koopt, ogenblikkelijk in MP3-formaat gekopieerd naar de My.MP3.Com account van de klant. Vervolgens kunnen de nummers online worden beluisterd.

Ook met Beam-it worden nummers van een CD in MP3-formaat opgeslagen. Hier gaat het echter om schijfjes die de klant al bezit. Het systeem scant schijfjes in de CD-rom drive en kopieert de nummers vervolgens uit de MP3.com-database naar een My.MP3.Com account. De consument hoeft zelf de schijfjes dus niet meer te 'rippen'.

MP3.com wast haar handen in onschuld, er wordt immers gecontroleerd of de klant de CD in zijn bezit heeft. De RIAA zegt echter dat MP3.com geen enkel recht heeft om namens haar klanten te CD'tjes te kopiŽren.

Bron: WebWereldPlaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.Show original news items (most recent first)
Older newsitems >>>>