PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ Schijnwerpers op nieuwe Intels   7 februari 2000
Op het Developer Forum dat op 15 februari plaatsvindt in CaliforniŽ, zal Intel de toekomst van haar productengamma toelichten. Nieuwe chips voor de laaggeprijsde instapcomputers, voor de gewone thuiscomputers en voor de high-end servers moeten de marktpositie van de grootste processorfabrikant opnieuw veilig stellen. Toch blijkt de chipfabrikant nog niet helemaal bijgebeend.

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de introductie van een nieuw type processor voor de desktop-PC. De Willamette, zoals de nieuwe chip met zijn codenaam heet, zal nog eind dit jaar uitkomen in een versie van maar liefst 1,4 GHz en zal in het begin vooral op de zwaardere desktop-PC's en de servers gericht zijn. Deze processor heeft een ander ontwerp dan de PentiumIII, maar zal toch de huidige software kunnen draaien zonder aanpassingen.

Een grote verbetering ten opzichte van de PentiumIII is de snellere systeembus. De systeembus verbindt de processor met de rest van de PC en de snelheid van deze verkeersader is dan ook cruciaal. De huidige PentiumIII-processoren ondersteunen een systeembus van maximaal 133 MHz, terwijl de Willamette 200 MHz aankan. Daarbij kan bij de nieuwe processor de informatie over de systeembus reizen per 128 bits, in vergelijking met 64 bits bij de huidige PentiumIII. Eind volgend jaar moet deze Willamette de oude PentiumIII totaal vervangen en zal Intel dus geen PentiumIII's meer produceren.Bron: deCURSORPlaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.Show original news items (most recent first)
Older newsitems >>>>