PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage

Δ BB is watching you!   31 mei 2002

Gister las ik het nieuws op webwereld, vandaag mijn reactie. Het europarlement verblijdde ons met een opt-in spambeleid, maar komt dus nagenoeg gelijktijdig met een zeer belabberde beslissing over privacy.

Het europarlement heeft namelijk besloten dat het regeringen toegestaan wordt verkeerssporen van burgers te verzamelen. Verkeersgegevens zijn bijvoorbeeld de telefoonnummers die iemand belt, de plaatsgegevens van een gsm-toestel of de adressen van internetpagina's die iemand bezoekt. Dit betekent dus dat de regering, indien nodig, al jou bewegingen in zowel de virtuele als de echte wereld zichtbaar kan maken. Eerder was het zo dat dit soort verkeersgegevens alleen mochten worden verzameld van personen die zeer aannemelijk een misdrijf hebben gepleegd. Straks kunnen (zullen?) we dus allemaal gemonitort worden. En dan hebben we het nog niet eens over de informatie over welke (il-)legale shit we allemaal van het internet halen, onze PIN/chip-transactie's. Vindt je dat de overheid het recht heeft dit allemaal te weten? Ik niet!



Het is aan de lidstaten (de nederlandse regering dus) om te bepalen welke gegevens worden opgeslagen. De plannen van Interpol, Europol en de G8: het opslaan van veel verkeersgegevens.



Big Brother is watching you!



/Mart!



Updates:

  • Gelukkig zijn er ook Europarlementariers die het met mij eens zijn

  • Meer informatie vindt je ook op Netkwesties.nl






  • Plaats nieuwe reactie (de lengte is niet langer beperkt)

    Je dient aangemeld te zijn met je persoonlijke naam & wachtwoord om een reactie te kunnen plaatsen. Gebruik de aanmeldingsmogelijkheid an de rechterzijde van de pagina.

    Heb je nog geen eigen inlognaam? Klik hier.



    Show original news items (most recent first)
    Older newsitems >>>>