PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ DRoME 7 LiTE 2.3 Party Report

terug naar overzichtevenement detailsverslagen

DRoME LiTE Party Report by Arfman
---------------------------------

Goed....hier is-ie dan..het officiele party report van DRoME LiTE :-)

VoorafNa wat afspraken op IRC over het tijdstip van vertrek waren IKKI en ik (Arfman) om 21:30 aanwezig bij het buitenverblijf van Rx2 en Sir. Na alle aanwezige bussen, autos en Leopard tanks te hebben volgestouwd met netwerkapparatuur, PCs en kantoormeubilair vertrokken we richting Aa(p)dorp. Daar aangekomen wachtte ons de volgende hindernis: de plaatselijke bingovereniging was nog niet klaar dus we moesten wachten. Nadat we de oudjes uit de zaal hadden geschopt kon het "feest" beginnen: zeil leggen in de zaal, tafels slepen, switches neerzetten, etc. etc. Gelukkig kwamen er al meer bezoekers vroeg en deze aarzelden in de meeste gevallen ook niet om een handje uit de mouwen te steken. Om half twaalf was alles zon beetje klaar en kon het feest beginnen !

Grote mond...Het nadeel wat je hebt als je al weken loopt op te scheppen over die "ultramegastrakkebikkel Dedicated Half-Life Counterstrike server" is dat iedereen dat ding onmiddellijk in de lucht verwacht. Groot was dan ook mijn schrik toen ik het icoontje aanklikte en HLDS.EXE onmiddelijk hing. !!! Wat nu ? Ik had in de week voor LiTE nieuwe netwerkkaarten ingebouwd, dus ik dacht dat dat de reden was. Windows 98 er opnieuw opgepleurd (aarrgh...pokkewerk) en....weer niks :( Sir erbij...kijken wat er aan de hand kon zijn....na veel overleg zei ik wat Sir dacht: DNS uitzetten. DNS uit en hoppa ! Dedicated server in de lucht ! Wat was er aan de hand ? Elke Half-Life server wil zich authenticeren op WON (World Opponent Network) Dit heb je zelf waarschijnlijk ook al wel gemerkt als je Half-Life via internet gaat spelen. Dat wou mijn server dus ook. En omdat er DNS en een gateway was ingesteld dacht mijn server dat hij dus ook echt naar buiten kon. Niet dus. Ik zette DNS uit en toen wist-ie meteen dat hij niet naar buiten kon (LAN server) en heeft ie de rest van het weekend probleemloos gedraaid. Op een gegeven moment moest de playerlimiet omhoog van 16 naar 20 en later naar 32 !! Het hoogste aantal players wat erop gezeten heeft is 24. Niet slecht als je bekijkt dat de hele party bestond uit 60 man !

En verder ?Verder was het een hele strakke party. Ik vond echter wel dat de party iets minder gezellig was dan afgelopen zomer in het speeltuingebouwtje, maar dat kan ook bijna niet anders. Verder was het netwerk (voor mij tenminste) best goed. Ik kon regelmatig downen met 600-700 K per seconde. De sfeer was ook erg goed, er werd sportief gespeeld en iedereen ging vriendelijk met elkaar om.

LocatieDe locatie was ook heel goed. De zaal was lekker ruim (volgende keer moeten we wel de ramen afplakken jongens !), er was meer dan genoeg slaapruimte, er waren douches en er was een heel goed cafe in hetzelfde gebouw met patat en hamburgers ! Wat wil je nog meer ?

SnurkVerder nog een goedbedoelde tip van mij aan overige bezoekers: neem een slaapzak en matras of luchtbed ofzo mee. Dit was de eerste DRoME waarbij ik ook echt heb geslapen (dus niet met de kop op het toetsenbord) en het is me veel beter bevallen ! Je rust echt uit. Dat merk je tijdens de party maar zeker ook na de party. Na maandag eens lekker tot 11 uur uitgeslapen te hebben was ik weer helemaal de oude, in tegenstelling tot bv. DRoME 7 waarvan ik na een week nog niet bijgekomen was.

AfsluitendNou, dat was mijn partyreport wel weer zon beetje. Wat kan er verder nog verbeterd worden aan LiTEs ? Voor sommige mensen was het netwerk slecht maar of dit de schuld was van de organisers waag ik te betwijfelen. Je moet niet vergeten dat DRoME LiTEs low-budget partys zijn en dat de organisers er dik geld moesten bijleggen in de vorm van de twee zelf aangeschafte switches en dat nog maar moet worden afgewacht of die dingen er eigenlijk wel uit kunnen. Verder moeten de ramen volgende keer wel afgeplakt worden (argh..zonlicht tijdens DRoME...heiligschennis ! :-)maar verder hebben we gewoon de leukste, coolste en gezelligste LANparty van Nederland !

Arfman.