PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
St. Langaming Drome Nederland is gestopt met het organiseren van grote langaming evenementen. Het laatste grote evenement, Drome 13, is gehouden in juli 2006. Voor meer informatie zie onderstaande twee nieuwsberichten gepost op 10 juli 2006 en 21 juni 2006.

Klik hier voor de originele nieuws pagina.

Deze site bevat nog alle gegevens rondom de stichting Drome. Je kunt een kijkje nemen in het archief van alle Drome evenementen, of bijlezen in alle andere aanverwante Drome informatie. Blader gerust rond via het menu links of post een bericht in ons gastenboek of het forum.

Drome 'outro' film (10 juli 2006)

De 13e en laatste editie van Drome is een feit. Wij zijn behoorlijk overdonderd door alle reacties van jullie die we al hebben mogen ontvangen, echt grandioos.

We willen jullie dan ook ontzettend bedanken voor jullie aanwezigheid. De gezelligheid, de sfeer, de vriendelijkheid die je tegenkomt als je als crew door de gangpaden loopt, kortom het hele Drome-gevoel, dat was gewoon absoluut ongeevenaard!

Ook willen we hier het filmpje welke we ter afsluiting van Drome hebben gespeeld op de schermen, de Drome Outro, hier aanbieden voor een ieder die het nog eens wil kijken.

Alle bezoekers van Drome 13, en iedereen die op welke manier ook betrokken is geweest bij dit evenement: BEDANKT!

St. Langaming Drome Nederland stopt met het organiseren van grootschalige LAN evenementen. (21 juni 2006)

Drome 13, op 7 t/m 9 juli 2006, zal vanzelfsprekend gewoon doorgaan zoals gepland.

Dit evenement zal het allerlaatste grote LAN evenement zijn dat door Drome georganiseerd wordt, de grote finale na een lange reeks LAN evenementen over de afgelopen tien jaar.

Hiertoe is besloten na lang en zorgvuldig overleg binnen het bestuur van de stichting.

We willen iedereen er op wijzen dat, ALS je een Drome LAN wilt bezoeken, toch door velen omschreven als een happening die je meegemaakt moet hebben, je nog een week of twee de tijd hebt om je in te schrijven. Met de reductie in het aantal zitplaatsen kon het toch nog wel eens snel richting uitverkocht gaan, en er komt dus geen herkansing volgend jaar.

Ons besluit om te stoppen is genomen om diverse redenen.

Er is de laatste jaren een negatieve tendens met betrekking tot bezoekersaantallen en de snelheid waarmee de plaatsen geboekt worden. Deze trend speelt al sinds een jaar of drie, maar begint dit jaar voor het eerst kritieke vormen aan te nemen. Dit brengt organisatorische en financiële risico’s met zich mee. Een grote beurslocatie zoals het Expo Center vereist een bepaalde ondergrens qua bezoekersaantallen.

De oorzaken van deze terugloop in bezoekersaantallen is naar ons idee terug te voeren op meerdere zaken, zoals de afname van de animo voor grote LAN evenementen. Ook hoeven bezoekers niet meer naar een LAN-evenement te komen om snel multiplayer games te kunnen spelen. Dat kan ondertussen ook via breedband Internet. De vaste (oudere) bezoekers groep slinkt, en er is niet veel nieuwe aanwas uit de ‘nieuwe generatie’. En het aanbod van grote LAN-evenementen is de laatste jaren alleen maar gegroeid.

De sfeer op de evenementen is de laatste jaren niet ten goede veranderd. Een groot deel van de bezoekers verwacht veel, is uiterst kritisch en ziet een Drome LAN als een "product" waarvoor men betaalt. Zij stellen daar overeenkomstig hoge kwaliteitseisen aan. Een niet onaanzienlijk deel van de zogenaamde “pro-gamers” gemeenschap die wij mogen verwelkomen op onze evenementen komt met "coaches" en "managers", eist geldprijzen van honderden tot duizenden euro’s en communiceert in-game uitsluitend met ernstige ziektes. Dit mag door velen als normaal beschouwd worden – wij vinden echter geen motivatie in het organiseren van onze evenementen voor deze doelgroep, die helaas steeds groter lijkt te worden. Het besef ontbreekt dat de gehele Drome-organisatie bestaat uit onbetaalde vrijwilligers die naast het organiseren ook gewoon een fulltime baan hebben. De enige drijfveer voor het organiseren is uiteindelijk de voldoening van een gewaardeerd en geslaagd evenement. Dat lukt door bovengenoemde zaken steeds minder.

Voor velen in de kern van de organisatie is dit jaar het tiende jaar waarin Drome georganiseerd wordt. De voorbereiding neemt elk jaar toch weer enkele maanden in beslag. Tien jaar lang is voor de velen binnen deze groep ongeveer een derde deel van hun leven, wellicht is het tijd om de zomermaanden eens op een andere manier door te brengen. Het aantal vakantiedagen dat in het organiseren van Drome gaat zitten is niet gering.

Tien jaar Drome-geschiedenis komt na Drome 13 dus tot een eind. Van het buurthuis in 1996 met 15 man tot de laatste jaren in het Expo Center te Hengelo waar we meer dan 2000 bezoekers mochten verwelkomen. We hadden het zeker niet willen missen!

Maar laten we nu nog niet te lang stil staan bij het feit dat er een einde komt aan Drome, want zover is het nog niet. Drome 13, over een kleine drie weken, zal onverminderd gaan knallen als het aan ons ligt. We hopen dat jullie daar ook zo over denken, maar eigenlijk twijfelen we daar niet aan. De voorbereidingen voor Drome 13 zijn zo goed als afgerond. We hebben groen licht op alle projectgroepgebieden voor een absoluut grandioze Drome 13, zoals Systems en Games, Stroom en Facilitair, Multimedia, Servicedesk, Catering en Relaxarea. Ondanks het iets lagere bezoekersaantal dan afgelopen jaren hebben we geen concessies hoeven doen die van invloed zijn op de kwaliteit van het evenement. We hebben speciaal voor Drome 13 de crew zelfs uitgebreid om alles nog beter neer te kunnen zetten. We gaan het laatste grote Drome evenement niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Dan rest ons nu nog slechts één ding te zeggen – CU at Drome 13, en Game On!