PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ LAN Evenementen
Sinds 1996 organiseert de st. Langaming Drome Nederland evenementen rondom het thema computerspelen, beter bekend als LAN evenement (ofwel LAN party). Wat houdt zo’n LAN evenement nu eigenlijk in ? Allereerst zullen we deze vraag kort proberen te beantwoorden.

LAN staat voor Local Area Network. Dit is de technische term voor een computernetwerk, waarbij ‘Local Area’ aangeeft dat het zich concentreert binnen één lokatie. Wij als organisatie verzorgen een dergelijk netwerk, waar de bezoekers de eigen PC ter plekke op aan kunnen sluiten. Op die manier worden alle computers aan elkaar gekoppeld, zodat mensen onderling computerspelen tegen elkaar kunnen spelen. De organisatie houdt competities in de meest populaire games.

Zo ongeveer luidt de globale definitie van een LAN evenement. Toch geeft dit maar een heel beperkt beeld van een dergelijk evenement. Allereerst bestaat er niet zoiets als “de standaard LAN party”. Afgezien van het concept van “computers met elkaar verbinden”, geeft elke organisatie er zijn geheel eigen invulling aan. In grootte variëren ze van 10 tot 5000 man, waarbij de uitersten natuurlijk niet met elkaar te vergelijken zijn. Ook qua niveau van faciliteiten, randactiviteiten en aankleding zijn er grote verschillen. Een LAN evenement is dus meer dan alleen computers met elkaar verbinden. Op een LAN evenement komen (in ons geval) vele honderden bezoekers, en met de bezoekers vormt zich het evenement. Het is eigenlijk vooral een sociaal gebeuren, waarbij mensen die al langer samen spelen uit het hele land maar ook daarbuiten elkaar weer ontmoeten, waar mensen de persoon ontmoeten achter een naam op het Internet, en waar mensen nieuwe mensen ontmoeten.

Rondom deze mensen bouwen we het evenement. Enerzijds door de topspelers en teams tegen elkaar uit te laten komen in diverse competities, anderzijds door ruimte te creëren op het sociale vlak door faciliteiten zoals ‘chill-area’ om even rustig en comfortabel afstand te kunnen nemen van het “strijdveld”, een bioscoop, een goede catering voor de innerlijke mens, een stukje entertainment, etc. Een goede sfeer is erg belangrijk op een evenement, en we zullen altijd nastreven dat als belangrijkste factor te behouden.