PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ DRoME 8.5 Party Report

terug naar overzichtevenement detailsverslagenfoto archiefcompetitie uitslagen

6-7-8 Juli 2001 - De Stouwe - Wierden

Inleiding


Omdat DRoME 9 op de geplande datum geen doorgang kon vinden besloot de DRoME Crew een "goedmakertje" te organiseren in Wierden, een zogenaamde DRoME LiTE, maar dan voor 300 man. DRoME LiTEs zijn normaal gesproken kleine LANs met maximaal 40 personen, dit was dus nogal een verschil ;)

Opbouw


Donderdag voor de LAN zijn we begonnen met opbouwen. Ik weet niet of jullie het nog weten, maar het was toen ontzettend warm, zon 30 graden ongeveer. Als je dan voor 300 man tafels en stoelen moet sjouwen ben je niet blij ;) Ah well, cant have it all. Ook werd op donderdag een begin gemaakt met de beamerschermen en de lichtinstallatie. Het opbouwen heeft eigenlijk nog tot vrijdagavond laat geduurd.

De party zelf


Deze begon vrijdag veel te laat, door allerlei probleempjes. Jullie zullen ook wel gemerkt hebben dat het netwerk in het begin verre van optimaal werkte, en ondanks de hulp van allerlei externe mensen werkte het pas zaterdagochtend echt stabiel. Goed, genoeg hierover, op naar de feiten van de LAN :)

De sfeer in de zaal zat er al vrij snel in. De koele rook- en lichteffecten hielpen hier ook goed aan mee. Men begon al snel met gamen en leechen. Omdat het een redelijke kleine party was (voor DRoME begrippen) konden we de zaal goed in de gaten houden en allerlei kleine probleempjes (aan PCs) snel oplossen. Niks is vervelender dan op een LAN zitten en niet op het netwerk kunnen :)

Compos


Zaterdag was ook de dag van de compos. Enigszins nerveus gaf ik s middags het startsein voor de Q3 en CS compos (het was mijn "ontmaagding" als compobennie van DRoME ;). Gelukkig bleek mijn nervositeit overdreven, zowel de Q3 compo als de CS compo verliep eigenlijk vlekkeloos. De CS compo duurde langer omdat ons intranetcomposysteem (100 punten bij Scrabble !) nog niet helemaal af was en omdat CS nu eenmaal meer werk inhoudt voor de admin. De Q3 compos waren zaterdag al beslist en de finale van de CS compo werd om 15:00 zondag gespeeld, waarna Apollo en ik de prijzen hebben uitgereikt. Ik zag later op de foto dat ik vergeten was om schoenen aan te trekken, wat clan 1T3D (Wanted) de uitspraak "idioot op sokken" ontlokte. Kijkend naar de fotos kan ik ze geen ongelijk geven :P

Verder


Verder werd er gewoon lekker veel gegamed (zoals dat hoort op een DRoME :) en flink veel gesocialized, iets wat wijzelf ook steeds vaker doen op LANs. Op vrijdag en zaterdagmorgen was het nog flink warm in de zaal (ondanks het feit dat we alle ventilatiemogelijkheden van de zaal hadden benut) maar vanaf zaterdagmiddag koelde het gelukkig al flink af. Tevens waren er douches aanwezig, iets waar redelijk veel gebruik van werd gemaakt.

Aftermath


Uiteindelijk heeft iedereen een goed gevoel overgehouden aan DRoME 8.5, en dat is waar het ons om begonnen is. Alle kleine probleempjes even aan de kant zettend (zoals een generatordieseltank die zichzelf naar de mallemoeren hielp tijdens de party zelf ;) was het toch een hartstikke leuke party, en bij deze willen we jullie alvast uitnodigen voor DRoME 9 - Infinite Interfacing, die binnenkort gehouden zal worden !

Grtz, Arfman.