PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ Partyreport DRoME LiTE 3,4,5 Juli 1998

terug naar overzichtevenement detailsverslagenfoto archief

by MASiR & Void

Vrijdag:

Om een uur of 2 begon ik (MASiR) met mijn vriendin (Lairja) de zaal waar voorheen Drome 1 en 2 gehouden werden in te delen. Al snel kwam er versterking: Void (J.S. Thanx dude!). De servers, tafels en stoelen, netwerkbekabeling en electriciteit werden aangelegd dus kon men aansluiten en gamen. Met een enigszins langzame start begon Drome Lite. Hoewel de deuren om zes uur officieel open gingen, was de aanloop druppelsgewijs, in tegenstelling tot de grote DroMEs, waar iedereen niet schijnt te kunnen wachten om hun systeem online te krijgen. Het eerste probleempje dook op toen bleek dat er een hub te weinig was. Even improviseren dus. De doos met stoffige BNC bekabeling werd uit de kast getrokken. Ja, zonder terminators. Dank aan Art-x en Wizz voor jullie terminators!! Rond een uur of negen ’s avonds kwamen er een aantal mensen die nog een hub bij zich hadden. Probleem opgelost. Rond dezelfde tijd begon het weekeinde te pieken. Iedereen was al druk bezig met gamen. Deze pieken schenen niet geleverd te kunnen worden door de aanwezige stroomvoorziening en jammer genoeg klapte de stroom eruit. Door wat sap van een schoollokaaltje te tappen was dit probleem na een paar minuten weer opgelost. Niet voor SiR, zijn Viper had het voorval niet overleefd. Diamond is niet meer wat het ooit geweest was. Quake2 was de absolute favoriet van deze drome. Er klonken gekrijs en ontploffingen uit de speakers van de meeste freaks. Een echt frag-fest! Verder waren er de worldcup versie van EA sports, tennis, gouwe ouwe console-games, de bekende atomic bomberman en een paar andere games gesignaleerd. Opvallend was dat er volgens mij geen strategische games als Red Alert, Dark Reign of Starcraft is gespeeld. Ondanks de trage start was Drome Lite tot ontplooing gekomen. Leechen!!!

Zaterdag:

Na voor sommigen een uur of 5, en anderen weer +- 0 uur geslapen te hebben ;) begon de zaterdag met alweer een flinke q2 deathmatch. De hoeveelheid gamers was nu helaas al terug gelopen tot ongeveer 20. (wat erg jammer is. De exacte reden hiervoor weet ik niet.) Helaas was het netwerk niet zo goed als op drome5 (niet geswiched) De collision ledjes op de hubs branden vrij veel. De grootte klapper was natuurlijk de voetbal wedstrijd Nederland – Argentinie. Ondanks alle voetbal cafés konden wij een bigscreen regelen, met een diaprojectiescherm en een wit laken om op te projecteren. Met veel gejuich werd de 1-0 gevierd. Met evenzoveel stilte werd de 1-1 aanschouwd. Gelukkig voor Nederland (en de stemming van drome) werd het nog net 2-1. Iedereen (op een enkeling na) schreeuwde de longen kapot. Na de wedstrijd werd er weer vrij vlot begonnen met de hoofddoel van drome lite. Een paar uur later gingen een aantal DroME bezoekers stappen in Hengelo. ’s Avonds (lees ’s nachts) werd het een stuk minder en werd er dus maar een filmpje (of 2), (of 3), (of meer) op de bigscreen getoond.
O.a. de volgende films werden bekeken: Volcano, Asteroid (Jaja, wat een rampenweekeinde) en Alien ressurection vanaf Video CD, die om de haverklap vastliep. En NIEMAND van de op dat moment niet, of half slapende mensen in de zaal had een fatsoenlijke versie van Xing Mpeg player. Er zijn in het totaal een stuk of acht a negen films gedraait. Dus zelfs als je niet van gamen houd (ik kan het me niet voorstellen :) ) kon je je vermaken.
Tegen 5 uur ’s ochtends kwamen de mensen die uit waren terug en de echte freaks waren nog bezig. (maar een stuk of 3-4).
Geen slaap bleek goed te zijn voor mijn (Void) spel prestaties. Daar waar ik vrijdag niet mee kon komen lag ik nu in de voorhoede. (Sja .. als er ook maar een stuk of 4 mensen niet slapen Void.. :) )

Zondag:

Zo tegen een uur of tien begonnen de meeste partypeoplez weer wakker te worden. Je raad het al, Q2 Maar dit keer LmCTF…
Van de geplande compo’s is helaas weinig gekomen. Net zo min de 1 on 1 compo. Op dit moment waren de niet-q2’ers echt in de minderheid. Op een gegeven moment draaiden er 2 LMCTF games, waarvan 1 vol met 12 spelers. De clan DroME heeft dus flink kunnen oefenen op hun Q2 skills.. Niet een keer tijd voor een clanwar? Misschien een idee voor D6?? Who knows.. Tegen een uur of vijf vond iedereen het wel welletjes en begon men zo langzamerhand de systemen af te breken (duuhh. niet letterlijk). Ongeveer om 18:30 was iedereen weg. Nog even de tafels terug zetten en de vloer dweilen (dank aan Gerreke) en we waren klaar om te vertrekken.
Natuurlijk moesten we wel langs de Mac voor we naar huis gingen..

Al met al en zeer quaky, kewl maar vooral gezellig weekeinde in het zaaltje waar de sfeer van Drome 1 en 2 eigenlijk nog steeds aanwezig was. Zeker voor herhaling vatbaar. Waarschijnlijk gaan in de toekomst 4 DroMEs per jaar gehouden worden. Om en om een grote en een lite..

C-Ya there!

- MASiR
!! Thanks to Void voor een groot gedeelte van deze party-report.. !!