PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
   
PHOTO : D17 Photo Gallery
MOVIES : D17 Intro | D17 Impressie
Nick:   Wachtwoord:  
imageimage
Δ Partyreport DRoME4 - 20, 21 en 22 juni 1997 by Arfman

terug naar overzichtevenement detailsverslagenfoto archief

Uitleg


Als jullie dit report gevonden hebben, hebben jullie goed gezocht. (valt wel mee, 't wordt gelinked vanaf een nieuwsitem :) -Red.) Dit tekst file-tje kwam ik (Arfman) tegen op mijn harddisk, ik was al helemaal vergeten dat ik het nog had. Leuk als nostalgisch item. Let ook vooral op de opmerkingen die ik plaats naar de org (dat ze meer compo's moeten organiseren bijvoorbeeld) .. hoe raar kunnen dingen lopen.
Anyway, enjoy the little flashback ;)

Intro


Eindelijk was het dan zover: vrijdag 20 juni 1997. D-Day ! (Drome Day).
Om kwart voor zes stonden wij (ikki, double-x en ik) voor de gesloten deuren van de Hofstede MTS. Na via een zijdeur binnen te zijn gekomen zetten we de computers binnen en werden er weer uit getrapt. En terecht overigens, men was nog druk bezig de hubs en switches neer te zetten en als je zo'n grote party niet strak in de hand houdt loopt het uit de hand. Toen dan eindelijk de deuren opengingen stroomde het volk naar binnen. Zo rond zeven uur hadden we alle drie onze systemen en servers aan de praat en de eerste contacten met medespelers werden gelegd.

The beginning


Helaas was het netwerk toen voor ons nog niet operabel door het gemis aan een terminator. Goede oplossing van de organisatoren trouwens, zo'n UTP naar BNC transceiver aan elke hub, zo kon je allemaal aan dezelfde tafel zitten, ongeacht of je een BNC of UTP NIC had. Na de eerste netwerkproblemen het hoofd te hebben gebogen, begon ik vol zelfvertrouwen aan de eerste Quake deathmatch tegen Clan Dirty Bastards. Voor hen was het een match, voor mij vooral death.
Toch was dit erg leuk. (of niet soms, DC.Dranath ?) Overigens wil ik DC.Dranath nog  bedanken voor zijn config scripts en nuttige tips. Zo rond twee uur 's nachts kreeg ik Carmageddon van 16-HappyDrunk. (what's in a name?).
Toen ik dit spel eenmaal via het netwerk gespeeld had, was het feest los. Mijn computer was bijna constant een Carmageddon-server met de nodige spelers erop. Het werd een enorm bloederig festijn, met allemaal ongeveer gelijke tegenstanders een waar feest. (Nietwaar, Poolshark ?). Natuurlijk speelde ik ook af en toe wel eens Quake, maar tegen de Clan DB was ik (en velen met mij) niet opgewassen.

Zaterdag


Zaterdagmorgen ff de stad in geweest, daar we alle drie door onze voorraad drinken en eten heen waren. Enorm handig, zo'n Albert Heijn karretje. Wat je DAAR niet in kwijt kunt ! ;-) Overdag maar weer lekker zitten kopieren en ik kwam erachter wat nou een MP3-bestand was. Lekker een bult liedjes zitten kopieren en afspelen, beetje swappen enzo. Ik deed een poging tot IRC over het netwerk en na wat geklooi lukte het zowaar ook nog. Er zou ook nog Internet over het netwerk gaan, maar daar heb ik niks van gemerkt. Niet echt erg, als ik wil surfen doe ik dat wel op mijn werk ! :P
's Avonds begon de Quake compo, waar ik toch maar aan mee deed, tegen beter weten in (op verzoek van DC.Dranath.) Gelijk in de eerste ronde vloog ik er al uit, na de nodige pech (echt waar !) Ik stond namelijk met zo'n 10 frags voor op de andere lui, maar ik dacht dat we nog aan het oefenen waren en dus logde ik uit van de server en wachtte tot het echt was begonnen. Helaas dus. Ik kreeg nog wel een rematch aangeboden via Sliver.DB die ik aannam, maar ik kon geen potten breken in die match. De winnaar van de Quake compo was natuurlijk DC.Dranath, die veruit de sterkste was in de partyhal.

Laserquest


Zaterdagavond hebben we nog ff LaserQuest gespeeld, maar dat was (voor mij tenminste) niet echt een succes. De eerste ronde viel mijn pak en geweer uit en kon ik de uitgang niet vinden. Toen ik dacht de uitgang te hebben gevonden, bleek ik plotseling bovenaan het balkon in het cafe te staan, met al mijn knipperende lampjes, mijn pak en geweer met LED-jes erop. SCHAMEN !. Toen de ronde af was gelopen baalde ik dus flink, want in het begin had ik best veel lui geschoten. Ik dacht: volgende ronde beter.
Die ronde was echter bijna nog rampzaliger. Ik werd van alle kanten beschoten door het vijandelijke team. Ik scheen maar niet aan hun aandacht te kunnen ontsnappen. Net toen ik op het punt stond te ontploffen (had ik misschien toch nog een paar frags gescoord ;-)) kwam ik een paar gelijkgezinden van mijn team tegen. Toen hebben we de (rode) tegenstanders eens even lekker mores geleerd. Ben je in de WC door een paar groenen beschoten als idioten, dan waren wij dat :-) Later die nacht voor het eerst een uur geslapen.

Zondag


Zondag organiseerde DC.Dranath nog een compo: wie hem kon verslaan in een potje Quake Deathmatch, kreeg een bak bier. Verloor je, dan was je hem niks schuldig. Ik deed hier wel aan mee, maar het werd een gigantische afgang. Hij speelde namelijk op Quake Deathmatch level 4, en die kende hij uit z'n hoofd. Echt ALLES wist hij: spawnvolgorde, level layout, plaatsen waar wapens lagen, enz. Bovendien is dit niet mijn favoriete deatchmatch level, maar ja. Ik werd verslagen met 40-1 of zoiets. (Na 10 minuten spelen).
Zondag is toch eigenlijk meer zo'n dag van een beetje klooien, beetje spelen, beetje kopieren, beetje slapen. Het is toch bijna afgelopen en het enthousiasme en de energie van de mede-dromers (en van mij) was bijna tot het nulpunt gezakt.
Drie dagen zonder slaap gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Wat wel in je kleren gaat zitten is je zweetgeur. Jezus ik wist niet dat mensen zo gigantisch konden meuren ! ;-).

Tot slot nog een groot compliment voor de organisatie. Het organiseren van zo'n Drome is niet niks, en het vlekkeloos laten verlopen is nog een grotere klus.
Het netwerk was echter perfect, en het hele randgebeuren (laserquest) ook.
Ook de Drome IV Intro was grandioos !

Ik kijk nu al uit naar de volgende Drome. Ik (en meerderen) zouden wel graag een paar dingen veranderd zien:

-Georganiseerde compo's (bv. Quake (2), Daikatana (maybe) etc.

-Eten en drinken die te verkrijgen zijn in de hal zelf, zodat je niet  de stad in hoeft. Er moet toch een warme bakker zijn die aan 100-150 hongerige  mensen eten en drinken wil verkopen ??